3 antibiotice naturale pentru copii

Este cunoscut faptul că antibioticele pot distruge o parte dintre bacteriile benefice care îi ajută pe copii să lupte cu infecțiile și pot afecta sistemul imunitar. Dacă vrei să ai un copil care crește puternic și sănătos, atunci descoperă 3 antibiotice naturale și eficiente pentru copilul tău.

  1. Propolisul este benefic și indispensabil copiilor

Propolisul este unul dintre cele mai bune antibiotice pentru copii. Acesta este o mixtură rășinoasă adunată de albine din copaci, sevă și frunze. Albinele amestecă această rășină cu nectar pentru a obține o substanță ceroasă, folosită la sigilarea stupului, dar și la sterilizarea albinelor la întoarcerea lor.

Mulți doctori susțin că propolisul este benefic și indispensabil copiilor pentru tratarea diferitelor boli, infecții și pentru întărirea sistemului imunitar. Are efecte antibiotice, antibacteriene și antimicrobiene și lucrează eficient la distrugerea bacteriilor dăunătoare, fără a le afecta pe cele benefice.

Propolisul nu are efecte adverse, având o acțiune benefică asupra întregului organism, în general. Este eficient în tratarea răcelilor, gâtului inflamat, congestiilor nazale, febră, viruși intestinali, bronșite, infecții auriculare, dureri de cap, dar și pentru tratarea rănilor deschise sau a arsurilor.

Acest incredibil antibiotic natural este bogat în complexul de vitamina B, dar și în vitamina C, E și provitamina A. Conține aminoacizi, grăsimi, dar și multe urme de minerale, dar și o mulțime de tipuri diferite de flavonoide, responsabile pentru efectele antibacteriene.

  1. Extractul de Frunze de măslin ajută la înlăturarea bacteriilor

Cea mai importantă componenta a frunzelor de măslin este o fitochimicală denumită oleuropein. Când este ingerat, acest element se transformă în acid oleanolic, un element cu puternice proprietăți antibacteriene.

Proprietățile medicinale ale frunzelor de măslin sunt folosite pentru vindecarea diverselor infecții bacteriene la copii, dar și pentru prevenirea multiplicării și împrăștierii virusurilor în corp. Poate trata răceli, gripe și încurajează sistemul imunitar să lupte împotriva bolilor.

Extractul de frunze de măslin este și un astringent, fiind folosit pentru tăieturi, arsuri și iritații. Acesta ajută la reconstruirea țesutului epitelial sănătos.

  1. Mierea și scorțișoara

Mierea, alături de scorțișoară, formează un antibiotic natural potrivit pentru copii, fără efecte adverse. Ele întăresc sistemul imunitar și cresc rezistența copiilor la viruși și infecții, luptând cu multe tipuri de bacterii, germeni și alte boli.

Mierea

Mierea este un antibiotic natural care este folosit de secole pentru a ucide bacteriile și paraziții și pentru a trata problemele respiratorii, tusea, gâtul inflamat, dar și afecțiuni ale pielii. Mierea este foarte eficientă în tratarea rănilor. Alegeți întotdeauna miere naturala, nepasteurizată pentru că in procesul de pasteurizare se distrug cele mai multe dintre ingredientele active și antibioticele naturale.

Scorțișoara

Scorțișoara are efecte antibacteriene și acționează ca un antibiotic natural și antiseptic care vindecă diverse boli.

Scorțișoara este utilă în tratarea unui număr mare de afecțiuni, incluzând diareea, paraziții intestinali, răceala, gripa, problemele respiratorii și inflamații ale epidermei. Este efectivă în tratarea tractului digestiv și infecții ale vezicii urinare.

Spune-ne parerea ta

*

(Adresa ta de email nu va fi publicată. Campuri obligatorii *.)