6 lucruri care ajuta la dezvoltarea inteligentei copilului tau

Ajuta la dezvoltarea intelectuala a copilului tau si asigura-i reusita prin cateva mici trucuri. In calitate de parinte, iti doresti ca micutul tau sa priveasca cu cat mai mult optimism viata si sa se descurce eficient in situatiile cu care se confrunta. Participa la dezvoltarea sa intelectuala urmand cateva sfaturi:

1. Alapteaza-ti bebelusul

Este dovedit faptul ca alaptarea are o multime de beneficii, printre care ajuta la construirea unui sistem imunitar puternic si protejeaza impotriva diferitelor boli. Dar pana de curand nu se stia exact daca exista o legatura intre alaptare si dezvoltarea intelectuala a copilului. Un studiu efectuat la o universitate din Montreal a dovedit acest lucru. Astfel, pediatrii recomanda ca micutii sa fie exclusiv alaptati in primele 6 luni de viata.

2. Activitatile fizice

Orice cadru didactic iti va spune ca micutul se poarta mai frumos si se concentreaza mai bine dupa orele de educatie fizica sau pauza. Dar acestea nu sunt singurele beneficii ale activitatilor fizice. Cercetatorii olandezi au dovedit ca testele cognitive efectuate copiilor care au un program regulat de activitati fizice au inregistrat rezultate mai bune fata de cei care nu fac miscare. Asa ca incurajeaza-ti copilul sa faca sport!

3. Lectiile de muzica

Testele au dovedit ca lectiile de muzica dezvolta intelectul copiilor intre 6 si 11 ani. Copii care iau lectii de muzica inregistreaza o dezvoltare incredibila a IQ-ului, aceste lectii antrenand mai multe parti ale creierului. Astfel, ei pot corela ceea ce invata la aceste cursuri cu situatii din viata de zi cu zi si vor gasi solutii mai rapid. Daca micutului tau nu ii place un instrument, puteti oricand sa optati pentru altul.

4. Omega 3

Unul dintre cele mai bune moduri de a ajuta dezvoltarea intelectuala a copilui tau este Omega 3. trebuie sa ai in vedere ca dieta copilului tau sa contina alimente care au in componenta Omega 3, dar ia in calcul si posibilitatea unor suplimente. Infant UNO Jellyvit OMEGA 3 sunt jeleuri cu Omega 3 si Vitamina D3, cu gust placut de portocala, fara gust de peste, care contribuie la mentinerea functiei normale a creierului si mentinerea vederii normale.

5. Citeste-i copilui tau

Cititul interactiv – spre deosebire de cititul clasic, in care micutului tau doar i se furnizeaza o serie de informatii – ajuta la dezvoltarea inteligentei copilului. Atunci cand un copil sub 4 ani este inclus in activitatea de citire, prin intrebari si diverse activitati distractive, IQ-ul sau cunoaste o dezvoltare considerabila.

6. Micul dejun

Studiile au aratat ca micutii care beneficiaza de un mic dejun consistent si sanatos se concentreaza mai usor, sunt mai pregatiti si au rezultate mai bune. Asa ca nu sari niciodata peste prima masa a zilei si invata-l pe copil sa faca un obicei din a lua micul dejun.

Spune-ne parerea ta

*

(Adresa ta de email nu va fi publicată. Campuri obligatorii *.)