Cand e nevoie de imunitate

Infant UNO Propokid

Supliment alimentar recomandat de Societatea Română de Pediatrie

Combinația echilibrată de elemente naturale pentru protecția sistemului imunitar

 

Cheia pentru un copil sanatos este un sistem imunitar puternic

In general copiii se imbolnavesc cu ușurință – daca in medie un adult va dobandi răceală sau gripă de 2 până la 4 ori pe an maxim, copiii sunt de două ori mai frecvent afectati de aceste infecții virale.

Sistemul imunitar este mecanismul de apărare al organismului – armata cu care organismul se protejează împotriva organismelor cauzatoare de boli, cum ar fi virusuri, bacterii sau fungi, care sunt cunoscute sub numele de agenți patogeni. Trupele care alcătuiesc această armată sunt diferite tipuri de celule albe din sânge, care sunt produse în măduva osoasă. Atunci când se lucrează bine inainte, sistemul imunitar este mereu vigilent, pentru a ne proteja de infecție, infestare și invazia generală.

Atunci când funcționează corect, sistemul imunitar luptă împotriva organismelor producătoare de boli, cum ar fi bacterii, virusuri, fungi și paraziți. Toți copiii sunt expuși în mod continuu acestor agenți patogeni, dar expunerea nu inseamna neaparat si declansarea bolii. Un sistem imunitar puternic asigura copilului un sistem natural si puternic de aparare împotriva bolii. Pe de altă parte, un copil cu un sistem imunitar slăbit este vulnerabil sau cel putin mai susceptibil la raceala, gripa sau afectiuni si mai serioase.

Mai mult decat atat este practic imposibil sa iti „sterilizezi” copilul. Germenii patogeni sunt peste tot, mai ales la creșă sau la grădiniță. A fi expus la microbi este o parte a vieții, și nu e neapărat una nefavorabile. Expunerea la diferite virusuri și bacterii poate consolida de fapt, sistemul imunitar al unui copil. Mai mult decât atât, dobândirea de boli inofensive ale copilariei, cum ar fi varicela, rujeola, oreionul și rubeola poate ajuta la consolidarea imunitatii și de a asigura protecția pe viata a copilului împotriva acestor boli. Imunitatea dobandita in acest context este importantă deoarece aceste afectiuni pot avea consecinte negative grave odata dobândite ca adult.

Spune-ne parerea ta

*

(Adresa ta de email nu va fi publicată. Campuri obligatorii *.)