Cum aspiram nasucul corect?

Curatarea nasucului lui bebe este o sarcina care nu ii va placea la inceput, dar il va ajuta sa respire, manance si sa doarma mai bine.

Cei mai multi dintre proaspetii parintii au in kitul pregatit pentru bebe si o pompita nazala. Aceasta este cea mai buna solutie si este usor de utilizat.

Incepi prin a picura putina solutie salina in narile bebelusului pentru a le hidrata si a umezi mucoasa. Poti cumpara solutie salina de la farmacie. Asaza bebelusul pe spate, cu barbia putin ridicata. Pune 1-2 picaturi de solutie salina in fiecare nara si incearca sa tii capul bebelusului nemiscat pentru aproximativ 10 secunde.

Solutia salina poate descongestiona singura nasucul. Dar daca acesta este inca infundat dupa cateva minute, poti apela la pompita nazala.

Apasa pe pompita pentru a elibera aerul si a crea presiune. Apoi insereaza usor varful pompitei in nara bebelusului. Elibereaza usor pompita pentru a extrage mucusul. Trage usor pompita si elimina continutul acesteia intr-un servetel. Sterge varful si repeta procesul, daca este cazul.

Daca nasul bebelusului este inca infundat, reaplica solutia salina si efectueaza din nou aspiratia. Nu aspira nasucul bebelusului de mai mult de doua sau trei ori pe zi pentru a nu ii afecta cavitatea nazala. Nu utiliza picaturile de solutie salina mai mult de trei-patru zile la rand pentru ca, in timp, aceasta poate usca interiorul nasucului.

Tine minte ca acesta trebuie sa fie un proces delicat. Daca aspiratia este prea agresiva, tesutul nazal se poate inflama (sau chiar sangera), care poate inrautati congestia nazala. Daca bebelusul tau opune rezistenta, nu il forta. Asteapta putin, apoi repeta procesul.

Curatarea pompitei nazale este foarte importanta. Dupa fiecare utilizare, curat-o cu apa calda si sapun. Acorda o atentie deosebita curatarii suprafetei interioare. Repeta curatarea de cateva ori, apoi las-o sa se usuce.

O alta solutie pentru curatarea eficienta a nasucului bebelusului este reprezentata de aspiratoarele nazale. Acestea se regasesc pe piata sub diferite forme si cu diverse specificatii.

Indiferent de tipul de procedura ales, tine minte ca este foarte important sa te ocupi de congestia nazala a bebelusului.

Spune-ne parerea ta

*

(Adresa ta de email nu va fi publicată. Campuri obligatorii *.)