Cum sa faci alaptarea mai usoara?

Esti deja convinsa de beneficiile alaptarii si stii sigur ca aceasta este modalitatea pe care ai ales-o. Dar, odata cu venirea bebelusului, lucrurile nu mai par atat de simple. Usureaza-ti aceasta misiune cat poti de mult, atat pentru confortul tau, cat si pentru bunastarea bebelusului.

Contactul direct cu pielea bebelusului te ajuta sa stabilesti o conexiune cu acesta, ii regleaza temperatura si il ajuta sa faca mai usor cunostinta cu mediul extern. Este important ca bebelusul sa se afle cat mai aproape de sursa de hrana. De aceea, specialistii recomanda existenta unui cosulet pentru bebe, care sa stea langa patul tau in primele zile. Hraneste-l pe bebelus dimineata devreme si des, pe parcursul zilei. Mesele de dimineata ajuta la cresterea imunitatii copilului. Tinerea copilului in aceeasi camera cu tine ajuta la identificarea plansului care anunta foamea, iar mesele frecvente vor ajuta corpul tau sa isi dea seama de cantitatea de lapte pe care trebuie sa o produca si de intervalul de timp la care bebelusul are nevoie de el.

Cea mai buna pozitie de alaptare pentru cele mai multe dintre mamici este aplecarea pe spate. Bebelusii stiu ce trebuie sa faca atunci cand mama se afla intr-o pozitie semi-rectilie – fiind ca un GPS pentru laptele matern. Aceasta pozitie ii ajuta sa apuce mai evident, evitand astfel umflaturile si durerile.

Asaza-te in pozitie rectilinie si utilizeaza perne pentru suport, care sa iti asigure o pozitie confortabila. Tine bebelusul indreptat spre tine. Alte pozitii fac ca alaptarea sa fie mai dificila decat este de fapt. Acestea pot crea un gol intre mama si bebelus, care poate duce mai apoi la alte probleme.

Nu verifica ceasul in timpul alaptarii. Ai fost sfatuita sa cronometrezi si sa stabilesti un program al meselor bebelusului, insa acest lucru nu va face decat sa iti provoace stres. Atat timp cat bebelusul tau este hranit intre 8 si 10 ori pe zi si are cel putin 3 sau 4 scaune normale, totul este in regula, iar el primeste destul lapte.

Nou-nascutii au tendinta sa manance mai mult decat au nevoie la inceput, asa ca il poti hrani o data la 3 ore. Bebelusul tau poate dormi intre 4 si 5 ore la rand, iar cand se trezeste, va vrea sa fie hranit in fiecare ora – nu este nicio problema. Observa indiciile care anunta foamea – daca isi suge degetele sau mainile, plescaie sau se uita catre sanii tai, hraneste-l, indiferent cat timp a trecut de la ultima alaptare.

Spune-ne parerea ta

*

(Adresa ta de email nu va fi publicată. Campuri obligatorii *.)