Eruptiile dentare

Erupţia dinţilor de lapte este un proces normal în dezvoltarea copilului.

Această etapă poate fi asociată uneori cu neplăceri ca: planset, agitaţie, lipsa poftei de mâncare, febră, insomnie sau tulburări de tranzit intestinal. Marea majoritate a sugarilor vor prezenta primii dinţi între 4 şi 7 luni.

 

Ce se recomanda?

1. Geluri anestezice pentru gingii care se folosesc pentru a calma durerile ce apar din cauza erupţiei dentare. Solacium Pharma iti ofera o solutie pentru a calma durerile provocate de aparitia primilor dinti –Infant Uno Gel gingival care are in compozitie ingrediente naturale (flori de musetel, radacina de valeriana si propolis) si nu exista niciun pericol daca bebelusul tau il va inghiti. Este calmant si emolient, sigur si inofensiv pentru bebelusul tau, se poate aplica de cate ori este nevoie si foarte important – nu contine zahar.

Se aplică pe gingie o cantitate mică, de marimea unui bob de mazare si se maseaza usor. Fiind un produs natural, numarul de aplicari nu este limitat asa cum se intampla in cazul gelurilor ce contin anestezice medicamentoase, la care sunt restrictii in acest sens, datorita toxicitatii pe care o pot cauza daca se depaseste numarul de aplicari recomandat.

Pentru dintisori fara dureri Infant UNO Gel gingival este disponibil in farmacii.

Mai multe despre Gelul Infant Uno gasiti aici.

2. Masajul gingiei cu degetul după spălarea în prealabil a mâinilor ameliorează disconfortul copilului. La început e posibil să nu vă lase să-l masaţi dar, dacă insistaţi puţin, veţi avea succes.

3. Inele speciale pentru gingii, batiste sau suzete răcite în frigider (nu congelate). Puteţi oferi copilului aceste obiecte, mestecatul lor îl va ajuta.

4. Se administreaza antiinflamatoare la recomandarea medicului pentru calmarea durerilor sau febră. Acestea se vor administra în doze calculate conform vârstei şi greutăţii copilului.

5. Alimentaţia se va face cu mâncare preponderent lichidă, mulţi copii refuzând solidele din cauza durerii. Este important ca si copilul să fie bine hidratat. Alimentaţi-l cu ce vrea şi acceptă în cele câteva zile cât erup dinţii şi nu vă îngrijoraţi dacă nu mai doreşte tot ce mânca înainte. Îşi va relua alimentaţia diversificată la câteva zile după ce dinţii au erupt.

Mai multe despre Infant Uno gel gingival gasiti aici.

Spune-ne parerea ta

*

(Adresa ta de email nu va fi publicată. Campuri obligatorii *.)