Febra la copii – cauze si recomandari de tratare si preventie

Febra poate fi inspaimantatoare pentru parinti, mai ales daca este vorba de primul nascut. Fiecare copil va avea la un moment dat febra, indiferent cat de grijuliu esti.

Este foarte important ca parintii sa stie cum sa reactioneze in aceasta situatie. Pentru inceput, trebuie determinate corect temperatura copilului: exista o varietate de termometre pe care le poti folosi, insa se recomanda unul digital. Pentru bebelusi si copii mici, cel mai eficient este un termometru rectal. Daca nu vrei sa folosesti aceasta optiune, poti alege una care sa fie confortabila si pentru tine si pentru copil. La copiii mai mari, temperatura orala este cea mai exacta.

Dar ce este febra? Definim febra ca o temperatura peste cea normala. Temperatura normala a corpului este de 37°C, aceasta poate varia in functie de momentul zilei, de varsta, de activitatea fizica, dar si de alti factori. Nu te alarma daca temperatura copilului tau variaza. Numarul magic pentru febra este 38° grade C.

Afectiuni ce pot fi insotite de febra:

  • Raceala si gripa

  • Durerile de cap, de dinti, ale eruptiei dentare, musculare, musculo-scheletice

  • Bolile copilariei (pojar, oreion, varsat de vant, tuse convulsiva)

  • Febra post-vaccinare

Cand nu trebuie sa te ingrijorezi de febra copilului? Daca micutul se comporta ca de obicei, este la fel de activ, iar apetitul este normal, atunci probabil febra este cauzata de oboseala. Aceasta dureaza de obicei mai putin de 24 sau 48 ore.

Cand trebuie sa te ingrijorezi din cauza febrei? Consulta medicul pediatru daca:

  • Un bebelus mai mic de 3 luni face febra. Febra poate fi singura manifestare a bebelusului la o boala serioasa.

  • Febra dureaza mai mult de 5 zile.

  • Febra este mai mare de 40° C.

  • Copilul se comporta ciudat sau nu bea destule lichide. Copiii care nu uda cel putin patru scutece pe zi sau un copil care nu urineaza la fiecare 8-12 ore poate deveni deshidratat.

  • Copilul a fost recent imunizat si are o febra mai mare de 38°C sau de mai mult de 48 ore.

  • Daca micutul tau are mai multe episoade repetate de febra, cere ajutorul medicului pediatru si investigheaza mai in amanunt problema.

In cazul durerilor gingivale cauzate de eruptiile dentare, dureri ce pot fi insotite si de febra, recomandam utilizarea Infant UNO Gel gingival pentru atenuarea lor. Acesta a fost testat sub supravegherea specialistilor pediatri si fabricat respectand standardele farmaceutice.

Infant UNO Gel gingival ajuta copilul, prin masarea gingiei, sa treaca mai usor peste aceasta perioada de disconfort. Infant UNO Gel gingival  este o combinatie de flori de musetel (cu proprietati emoliente si calmante), extract de radacina de valeriana si propolis (cu proprietati calmante).

Spune-ne parerea ta

*

(Adresa ta de email nu va fi publicată. Campuri obligatorii *.)