Germenii și copiii

Părinții și-ar crește copiii într-o lume total lipsită de germeni, dar surpiză: multe dintre bacterii sunt benefice pentru corpul uman.

Este de înțeles faptul că părinții doresc să mențină un mediu cât mai curat pentru copii lor, mai ales atunci când aceștia sunt mici. Mămicile dezinfectează biberoanele, curăță suzetele care pica pe jos și țin departe de gurița bebelușilor orice obiect murdar. Cu toate acestea, când vorbim despre germeni, nimeni nu prea știe la ce să se refere exact și, cu câteva excepții, sunt chiar benefice pentru noi.

Este inteligent să păstrezi curate lucrurile cu care bebe ia contact, însă folosirea exagerată a săpunurilor antibacteriene, cumpărarea jucăriilor antibacteriene și excesul de antibiotice duc la distrugerea microbilor care întăresc sistemul imunitar. Produsele antibacteriene pot ajuta la reducerea unor infecții, dar pot crește rezistența organismelor la pastile și slăbirea bacteriilor benefice.

Ajutând bacteriile benefice, ajutăm la dezvoltarea unei bune sănătăți a copiilor și astfel o să avem de-a face cu mai puține infecții auriculare, mai puține dureri de burtică, mai puține episoade de diaree, infecții ale tractului urinar sau alergii alimentare.

Iată cum ne putem asigura că micuții se dezvoltă armonios:

  • Dieta.

Este recomandat ca dieta copilului să conțină cât mai multe alimente care au în componență organisme benefice. Printre acestea se numără iaurtul, murăturile, ciocolata amăruie și brânza feta. În unele situații, poți apela la un supliment probiotic. Toate acestea sunt potrivite pentru copiii mai mari de 6 luni. Există o categorie de alimente care nu conține propriu-zis germeni beneficiu, dar ajută la răspândirea lor: usturoiul, ceapa, ovăzul, făina integrală, mierea (pentru copii de peste 1 an) și bananele.

  • Fă alegeri inteligente și sigure.

Tine-ți copiii departe de fumul de țigară, expunerea la el ducând la distrugerea bacteriilor benefice. Nu insista ca pediatrul să îți ofere antibiotice atunci când nu sunt neapărat necesare. Dacă lui bebe i-au fost prescrise antibiotice, asigură-te că i le administrezi împreună cu un probiotic.

Păstrarea unui echilibru nu necesită un efort considerabil și are nenumărate beneficii asupra sănătății copilului tău. Pregătește-ți micuțul pentru o viață sănătoasă!

Spune-ne parerea ta

*

(Adresa ta de email nu va fi publicată. Campuri obligatorii *.)