Importanta Seleniului pentru sistemul imunitar

Infant UNO Propokid

Supliment alimentar recomandat de Societatea Română de Pediatrie

Combinația echilibrată de elemente naturale pentru protecția sistemului imunitar

 

Infant UNO Propokid contine 3 substante active – propolis, echinacea si seleniu, cu actiune sinergica imunostimulatoare, antibacteriana, antivirala si antiinflamatoare.

Propolisul reprezinta unul dintre putinii compusi naturali ce si-au pastrat popularitatea de-a lungul timpului, fiind cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene, antivirale si imunomodulatoare. Echinacea functioneaza ca un puternic agent imunostimulant si antibacterian prin activarea limfocitelor si macrofagelor. Echinacea promoveaza activarea celulelor T non-specifice – un tip special de leucocite (celule albe) ce asigura rezistenta organismului la bacterii, fungi, paraziti si virusuri.

Seleniul poate fi considerat cel mai bun prieten al vitaminei E, potentandu-i capacitatea antioxidanta. Mai mult, seleniul (Se) este in sine un potent antioxidant ce isi manifesta efectele biologice prin incorporarea in selenoproteine. Avand in vedere rolul crucial pe care selenoproteinele il au in reglarea speciilor reactive de oxigen (ROS) si in statusul redox in majoritatea tesuturilor vii, nu este de mirare ca administrarea de seleniu influenteaza puternic raspunsul inflamator si imun.

Conținutul de seleniu din cereale, fructe si legume depinde de cantitatea de seleniu din solul in care acestea sunt cultivate. Din pacate concentratia de seleniu din solul Romaniei este foarte scăzută, motiv pentru care mulți dintre noi putem fi deficitari chiar fără să știm … pierzand astfel toate proprietățile sale imunoprotectoare. Acesta este motivul pentru care Universitatea din Liverpool a conceput un studiu pentru a examina efectul suplimentarii cu seleniu asupra sistemului imunitar. 22 de subiecți cu concentrații scăzute de seleniu plasmatic au primit suplimente de 50 micrograme (mcg) de seleniu, 100 mcg de seleniu, sau un placebo pe o perioadă de 15 săptămâni.

Dupa sase săptămâni fiecarui subiect i-a fost administrat un vaccin oral care conținea virusul poliomielitic viu atenuat. Prin măsurarea anumitor sisteme care reacționează la virusuri (cum ar fi o creștere a celulelor T și a citokinelor), raspunsul imun este crescut in mod semnificativ la subiecții care au primit suplimente de seleniu, comparativ cu grupul placebo.

Spune-ne parerea ta

*

(Adresa ta de email nu va fi publicată. Campuri obligatorii *.)