Omega 3 in dezvoltarea armonioasa a copilului

Ce este Omega 3?

Omega 3 reprezinta acizii esentiali grasi de care corpul nostru are nevoie pentru a functiona la parametri normali. Unul dintre cele mai importante beneficii este acela ca au efect anti-inflamator.

Acizii grasi Omega 3 sunt importanti pentru sanatatea copilului inca de la inceput – sau chiar dinainte de inceput.

Sanatatea creierului de-a lungul intregii vieti este puternic influentata de aportul de Omega 3, acesti acizi ajutand copilul sa se dezvolte armonios, sa obtina rezultate notabile la scoala, in activitati sportive, dar si in incercarile de viata.

Printre beneficiile pe care Omega 3 le aduce copiilor amintim:

Riscul de astm. Un studiu efectuat in 2008 a aratat ca adolescentii care au fost nascuti de mame care au consumat suplimente de Omega 3 in timpul sarcinii au un risc mai scazut de astm. In cazul in care aceasta afectiune s-a instalat deja, administrarea Omega 3-ului ajuta la reducerea inflamatiei cailor respiratorii.

Cresterea. Omega 3 este necesar inca din perioada prenatala, fiind benefic atat mamei cat si copilului, cu precadere in ultimul trimestru de sarcina cand se definitiveaza formarea creierului, a retinei si a sistemului nervos. In cazul in care nivelul disponibil de Omega 3 este scazut, dezvoltarea micutului poate fi deficitara.

Perioada alaptatului este de asemenea foarte importanta, acizii grasi Omega 3 avand o actiune pozitiva asupra dezvoltarii bebelusilor.

In legatura directa cu acesti acizi se regaseste si prevenirea nasterii premature, favorizarea unui travaliu mai usor, prevenirea depresiei postnatale dar si reducerea posibilitatii aparitiei alergiilor la noul nascut. In cazul copiilor nascuti prematur este recomandata adaugarea acidului gras Omega 3 laptelui praf pentru a ajuta dezvoltarea creierului micutului, studiile demonstrand faptul ca la bebelusii hraniti astfel, coordonarea mana-ochi este mai dezvoltata, dar si atentia si abilitatile sociale.

Omega 3 pentru copii si adolescenti. In primul an de viata creierul copilului se tripleaza ca marime, etapa in care acesta utilizeaza 60% din energia totala consumata de micut, in conditiile in care 50% din caloriile zilnice provin din grasimi.

ADHD. Ca urmare a studiilor efectuate s-a observat faptul ca in cazul copiilor cu ADHD nivelul de Omega 3 inregistrat a fost mai mic decat normal.

Diabetul. Copii a caror dieta contine suficient Omega 3 prezinta un risc mai scazut pentru Diabetul de tip 2.

Alte beneficii:

– restabileşte echilibrul emoţional;

– îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare, învăţare şi memorare;

-reduce nivelul colesterolului şi trigliceridelor din sânge şi reechilibrează raportul dintre colesterolul rău (LDL) şi colesterolul bun (HDL);

– împiedică dezvoltarea aterosclerozei;

– posedă proprietăţi antitrombotice (reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge în arterele coronare), descreşte tendinţa de coagulare a sângelui şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină;

– contribuie la normalizarea tensiunii arteriale;

– contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar, inclusiv la persoanele aflate sub tratament oncologic;

– benefic în dieta complexă a persoanelor cu hiperglicemie, îmbunătăţeşte utilizarea insulinei în ţesuturile organismului;

– protejează sănătatea organismului în condiţii de stres şi activităţi intelectuale intense;

– contribuie la redobândirea bunei dispoziţii şi a senzaţiei de bine, precum şi la echilibrarea efectelor negative ale stresului şi a tendinţelor spre reacţii violente;

– ajută la regenerarea ţesuturilor şi la reepitelizarea mucoaselor, în procese inflamatorii ale mucoasei intestinale şi ale pielii;

– are o influenţă pozitivă asupra funcţiei vizuale la copii;

– hrăneşte şi regenerează stratul subdermic, obţinându-se o piele sănătoasă şi catifelată.

Infant UNO recomanda Jellyvit OMEGA 3 – jeleuri cu Omega 3 si Vitamina D3, cu gust placut de portocala, fara gust de peste, produse in Norvegia din ingrediente naturale. Se recomanda la copii cu varsta peste 3 ani.

Spune-ne parerea ta

*

(Adresa ta de email nu va fi publicată. Campuri obligatorii *.)