Serul fiziologic – multiple intrebuintari

Serul fiziologic sau solutia salina – clorura de sodium(NaCl)– este indispensabila vietii oamenilor si animalelor. Participand la formarea unor sucuri digestive, clorura de sodiu este introdusa zilnic in organism sub forma de sare de bucatarie. Solutia de clorura de sodiu cu concentratia de 0,9%, avand aceeasi concentratie cu plasma sangvina, se foloseste in medicina ca ser fiziologic.

Are actiune antiseptica cu aplicatie in conservarea alimentelor, deasemenea reprezinta solvent pentru dizolvarea diverselor medicamente injectabile sau in terapia cu aerosoli si este indicat pentru igiena bebelusilor si copiilor.

 

Terapia cu aerosoli

Este una din metodele foarte des folosite de catre medici pentru tratarea infectiilor cailor respiratorii superioare, mai ales in cazul sugarilor si al copiilor mici, cu precadere in sezonul rece.

Terapia cu aerosoli are o eficienta crescuta si efecte secundare minime fata de un tratament medicamentos clasic, putand fi folosita atat pentru sugari, copii, cat si pentru adulti.

Aceasta terapie are la baza conceptul prin care un lichid este transformat intr-o suspensie formata din particule extrem de fine, care odata inhalate, ajung direct in plamani. Acest lucru se realizeaza cu aparate denumite nebulizatoare, care sunt prevazute cu masti de inhalatii.

In cadrul terapiei cu aerosoli sunt folosite bronhodilatatoarele care au rolul de a relaxa caile respiratorii, astfel incat acestea sa devina mai spatioase, iar respiratia sa fie mai usoara.

ATENTIE: substantele medicamentoase ce se folosesc in nebulizare sunt recomandate de catre medic.

De cele mai multe ori, pentru a avea o cantitate suficienta de lichid in nebulizator, dar si o eficienta mai buna a tratamentului medicamentos, se recomanda adaugarea unei solutii saline (ser fiziologic).

In acest sens, va recomandam cu caldura folosirea Serului fiziologic Infant UNO (0,9% Clorura de sodiu), care este sigur pentru copilul tau, de inalta calitate, dar si accesibil.

Tehnologia prin care este fabricat, se aliniaza standardelor riguroase impuse la nivel European.

Producatorul Serului fiziologic Infant Uno este o renumita companie din Franta, Laboratoire Gilbert, un nume prestigios in industria farmaceutica.

Va invitam sa va convingeti!

 

Desfundarea nasului bebelusilor

Orice parinte trebuie sa realizeze zilnic desfundarea nasucului sugarului sau copilului mic.

Cea mai indicata si folosita metoda de a face o toaletare cat mai buna, este aceea de a folosi ser fiziologic sub forma de picaturi, pentru a inmuia secretiile nazale.

Acest lucru se realizeaza prin picurare de una sau doua picaturi de ser in fiecare nara, prin ridicarea barbiei copilului si mentinerea capului nemiscat timp de aproximativ 10 secunde, apoi aspirati cu dispozitivele special destinate acestei manevre.

Daca medical nu se indica altfel, nu curatati nasul mai mult de 2-3 ori pe zi deoarece puteti provoca uscarea mucoasei nazale.

Pentru aceasta operatie extrem de importanta ce face parte din rutina zilnica a toaletarii bebelusului, aveti la dispozitie Infant Uno Ser fiziologic.

 

Curatarea ochisorilor

Este recomandata dupa fiecare baie, dar si in fiecare dimineata sau ori de cate ori este nevoie. Ochisorii se sterg doar cu comprese sterile peste care s-a turnat ser fiziologic. Se sterge bland si delicat fiecare ochisor in parte, dinspre margine catre interior, fiecare cu o alta compresa.

Daca apar secretii abundente sau purulente, va trebui sa consultati medicul. Solacium Pharma vine in sprijinul tau cu Infant UNO Ser fiziologic, special creat pentru bebelusi: contine cantitatea necesara unei utilizari; dupa indepartarea dopului unidozei, marginile raman netede, serul nu irita si nu este alergen.

 

Curatarea guritei

Se realizeaza in fiecare zi si este importanta, deoarece impiedica formarea iritatiilor gingiilor, limbii sau mucoasei bucale, cauzate de faptul ca laptele sau hrana raman prea mult timp in gurita. Igienizarea guritei se realizeaza dupa fiecare masa sau de cel putin 2 ori pe zi. Curatarea corecta se realizeaza cu o compresa sterila (inmuiata in ser fiziologic), infasurata pe deget, cu care se sterg usor gingiile, dinspre spate spre fata, masand usor.

 

Toaleta urechiuselor

Realizarea constanta si corecta a toaletei urechiuselor previne aparitia otitei si necesita extrem de multa atentie.

Pana la 6 luni, se sterge doar partea vizibila a urechii, cu ajutorul unei comprese inmuiata in ser fiziologic sau al unui servetel umed.

Noi va recomandam cu incredere folosirea Infant Uno Ser fiziologic pe care il gasiti in farmacii.

 

Pentru informatii suplimentare citeste Infant Uno ser fiziologic.

Spune-ne parerea ta

*

(Adresa ta de email nu va fi publicată. Campuri obligatorii *.)